Find on Kokowap24

Title:

Jamb 2018 Questions And Answers From INDEPENDENCE Novel

Kasedope NG
January 17, 2018

Jamb 2018 is fast approaching and we have come up with some likely questions and answers that could be set from the jamb authorized novel In Dependence. Candidates are to know the answers to the questions below.



​73LIKELY QUESTIONS FROM IN DEPENDENT THAT MIGHT BE ASKED IN JAMB EXAMINATION​

1) An old man should be contemplating his mortality than dreaming of women this statement was stated by who?
a) Tayo
b) Mr. Richardson
c) Mr. Ajayi
d) Miriam

2. Which day of the week did Tayo leave Nigeria for Oxford in 1963?
a) Saturday
b) Sunday
c) Monday
d) Tuesday

3. How many people were in the car when Tayo was being taken to Uncle Kayodes place?
a) three
b) four
c) five
d) six

4. The names of Tayos cousin in England were
a)Modupe and Tunde
b) Tunde and Yusuf
c) Bolaji and Ike
d) Tunde and Jumoke

5. In 1963, Uncle Kayode returned from abroad as
a) a senior army officer
b) an engineer
c) a wealthy politician
d) a Professor of English Language

6. Youre off to be a Baliol man who stated this?
a) Tyos father
b) Uncle Kayode
c)Ucle Bola
d) Headmaster Faircliff

7. For what purpose is Tayo travelling to England?
Ans: To take up a scholarship at Balliol College, Oxford

8. What is the name of Tayos school in England?
Ans: Balliol College

9. What is the significance of Tayos visit to relatives before embarking on his journey to England?
Ans: It is their tradition

10. Through what means of transportation does Tayo travel to England?
Ans: Water

11. Why is Tayo surprised that people do not greet each other in passing in England?
Ans: Because in Nigeria, so much value is attached to greetings

12. In what subject did Bisi receive the highest honours?
Ans: Geography

13. In the Ajayi motto, all things are e*94 Likely Questions From 2018 JAMB Novel (Chapter Summarized)*

_Chapter One_
1. For what purpose is Tayo travelling to England?
Ans: To take up a scholarship at Balliol College, Oxford
2. What is the name of Tayo’s school in England?
Ans: Balliol College
3. What is the significance of Tayo’s visit to relatives before embarking on his journey to England?
Ans: It is their tradition
4. Through what means of transportation does Tayo travel to England?
Ans: Water

_Chapter Two_
5. Why is Tayo surprised that people do not greet each other in passing in England?
Ans: Because in Nigeria, so much value is attached to greetings
6. In what subject did Bisi receive the highest honours?
Ans: Geography
7. In the Ajayi motto, all things are expected to be done with moderation except what?
Ans: Study

_Chapter Three_
8. Who is Mr Barker?
Ans: He His headmaster and Mr Faircliffe’s old colleague
9. What reminds Tayo of his mother in the Barkers’ house?
Ans: Isabella cooks wonderful meals in a way that reminds Tayo of his motherFaistine was in her third year of study when?
Ans: Tayo met her for the first Time

_Chapter Four_
11. What is Vanessa Richardson’s nationality?
Ans: English
12. What is the name of the friend that Vanessa wrote a letter to, concerning the status of women?
Ans: Jane
13. What is the full meaning of JACARI according to the novel?
Ans: Joint Action Committee against Racial Inequality

_Chapter Five_
14. What are Christine’s reasons for putting an end to her relationship.


Click Here To Join Our Whatsapp Group For Jamb 2018 Assistance